הכל אודות רשלנות רפואית

מצב סיעודי עקב רשלנות רפואית

תוכן [ הסתר ]

מהי רשלנות רפואית? 

יכולות להיות תוצאות שונות עקב רשלנות רפואית, ובניהן חולה המגיע למצב סיעודי. אך לפני שנעמיק בנושא, נבין מהי רשלנות רפואית. רשלנות רפואית היא למעשה נזק הנגרם לחולה, אשר יכול היה להימנע, בעקבות טיפול רפואי. כלומר מטפל אשר הפר את חובת הזהירות כלפי המטופל וכתוצאה מכך נגרם למטופל נזק. נוסף על כך טיפול הניתן שלא בהסכמה מודעת של החולה, נחשב גם הוא לרשלנות רפואית.

מהי רשלנות רפואית בסיעוד? 

ההגדרה לרשלנות רפואית בסיעוד תואמת את ההגדרה לרשלנות רפואית בכלל, אך ישנו הבדל משמעותי בין השניים והוא מצב המטופל. חולים סיעודיים נזקקים ונתמכים בעזרה של אחרים, הם אינם עצמאים. לכן ישנה חובה מוסרית כפולה כאשר מדובר באוכלוסייה זו. רשלנות רפואית בסיעוד לא מחויבת להיות רק תוצאה של טיפול רפואי, היא יכולה להיות גם התעלמות מהידרדרות במצבו של המטופל או התעלמות מתלונותיו, הפניה מאוחרת מידי לטיפול רפואי, טיפול שגוי שאינו תואם את הנחיות הרופא וכדומה. מטבע הדברים חולים סיעודיים חשופים יותר לפגיעה מחולים אחרים, לכן ישנה חשיבות רבה לפקח ולהשגיח כאשר מדובר בטיפול ובסיוע לאדם סיעודי.

רשלנות רפואית בקרב הגיל השלישי 

בני הגיל השלישי בדומה לחולים סיעודיים נמצאים גם הם במצב רגיש מאחר והם מסתמכים פעמים רבות על חסדיהם של אחרים. לרוב מצבם הרפואי עדין והם מצויים בסיכון מוגבר ביחס לשאר האוכלוסייה. ההשלכות של טיפול רפואי לקוי או שגוי תהינה חמורות יותר עקב מצבם. רשלנות רפואית בקרב הגיל השלישי, כמו חולים סיעודיים, יכולה להיות תוצאה של אבחון שגוי, אי הפניה לטיפול או בדיקות נחוצות, מתן תרופות במינון שגוי ועוד. כמו כן בני הגיל השליש ניצבים מול בעיה נוספת כאשר הם מוכיחים שנפגעו כתוצאה מרשלנות רפואית, והיא הפיצוי הנמוך עקב גילם המאוחר.

איך לזהות רשלנות רפואית בסיעוד? 

פעמים רבות מטופלים סיעודיים אינם מתקשרים עם סביבתם או שאינם מצליחים לבטא את כאבם ואת המצוקה שהם חווים. ישנם סימנים שיסיעו לכם להבחין אם אדם סיעודי מתמודד עם רשלנות רפואית:

  • סביבה שאינה בטוחה עבור המטופל - חוסר באמצעים להתניידות, רצפה חלקה, תאורה שאינה מספקת וכדומה

רשלנות רפואית גרמה למצב סיעודי - מה ניתן לעשות? 

חולה הסובל ממצב סיעודי כתוצאה מרשלנות רפואית, יעבור מבחן ADL כמו בכל המקרים הסיעודיים האחרים. זהו מבחן שנעשה גם מטעם ביטוח לאומי וחברות הביטוח אשר בוחנות את רמת התלות של הנבדק, ובעקבות כך את הצורך עבור גמלת סיעוד. מבחן זה בודק את תפקודו של החולה ומעריך את מצבו על ידי אבחון של כמה פרמטרים: האם הוא זקוק לסיוע בעת האכילה והשתיה, ברחצה, במעבר משכיבה לישיבה ולעמידה, בלבישת בגדים ובהתניידות בכלל. אדם שהוגדר כאדם סיעודי זכאי לפיצוי. פיצוי זה יכול להינתן עד שיחול שינוי במצבו של האדם או למשך שארית חייו. היקף הפיצוי תלוי בחוות דעת רפואית ובשאלה האם האדם זקוק למוסד סיעודי או מסוגל להישאר בסביבת מגוריו. כל אלו ישפיעו גם על אופן התשלום, האם מדובר בתשלום חד פעמי או בגמלת סיעוד, הניתנת בתשלומים אחת לחודש.

תביעה בעקבות רשלנות רפואית בסיעוד 

כאמור רשלנות רפואית בסיעוד חמורה ביותר, עקב מעמדו הרגיש של מטופל. נוסף על כך בתחום הסיעוד מעורבים גורמים רבים כדוגמת אחיות מוסמכות, עובדים סוציאליים, רופאים גריאטריים, סניטרים, רופאים מומחים, מטפלים ועוד. כל אלו יכולים להיות מעורבים ועל כן יכולות להיות עילות רבות לרשלנות רפואית. במצב סיעודי חשוב מאד להשגיח ולשים לב לכל הסימנים שצוינו קודם לכן. במידה וקיים ספק בכל הנוגע לרשלנות רפואית, חשוב מאוד לבדוק את הדבר ואף לפנות לייעוץ משפטי, אשר יסייע לכם לקבל את כל המידע הנדרש, ולהבין מהן הפעולות שעליכם לעשות.


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top